Handledarutbildning

VÄGEN FRAM – Handledarutbildning

Att söka jobb är ett jobb i sig själv – och i många fall kan en handledarutbildning underlätta processen. Att söka jobb handlar om att prestera och göra avtryck; det vill säga precis samma saker som krävs för att utföra ett bra jobb, oavsett bransch eller område. Alla jobb är viktiga på sitt sätt, med ett syfte och alla som jobbar är en viktig kugge på hjulet och måste finnas för att hjulet ska kunna snurra bra. Att vara arbetssökande, oavsett om den arbetssökande är med eller utan aktuell anställning, är sällan något som anses vara roligt och för att nå resultat och komma framåt som individ kan självkänslan behöver stärkas för att hålla motivationen uppe.

Målgrupp

VÄGEN FRAM är ett koncept i bokform för att handleda personer som är arbetssökande eller redan har ett arbete, men som vill komma vidare i sin karriär. Utbildningen passar dig som idag arbetar inom stat, kommun, landsting eller privat verksamhet och som vill arbeta med utveckling av människor.

Syfte

Som handledare kan det vara svårt att hålla motivationen uppe hos sina deltagare. Med det coachande förhållningssättet som utgångspunkt får du tekniker och verktyg för att kunna handleda deltagaren på VÄGEN FRAM mot det som är hans eller hennes mål.

Kursens längd

Utbildningens längd är 8 dagar. De första 7 har en tidsperiod på 3 månader. Den sista dagen som en uppföljningsdag ligger 2 –3 månader efter den 7:e kursdagen.

Handbok

VÄGEN FRAM har ocksåen handbok för arbetssökande och dem som behöver verktyg för att få fart på sin yrkeskarriär.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar om vår handledarutbildning? Tveka inte på att höra av dig.