Rusta och Matcha

Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en arbetsmarknadsinsats från Arbetsförmedlingen. Grundsyftet med initiativet är att stötta människor som är utanför arbetsmarknaden att kunna försörja sig själva. Rusta och matcha kan vara både aktuellt för långtidsarbetslösa så väl som människor som är nya på arbetsmarknaden. Slutmålet är helt enkelt arbete eller rätt utbildning för att i tur komma in i arbete.

Enligt lagen om valfrihetssystem, även känt som LOV, har du som blivit antagen till Rusta och matcha rätt att själv välja den leverantören som du önskar att gå programmet hos. Fördelen med detta är att du kan välja den aktören som bäst passar dina behov, oavsett om det är geografiskt eller av andra anledningar. 

grzegorz-rakowski-lHO6xjeLdbg-unsplash

Företagsinformation

Vår strävan är att bidra med vår kunskap så andra kan göra en personlig utveckling och stärka sig själva som individer. Vi är ett företag som i många år har arbetat med att coacha och utveckla individer och företag i både den privata- och offentliga sektorn. VitaVis är kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen i Rusta och matcha. Vi har under många års tid haft fokus på att coacha individer och grupper ute på företag samt arbetssökande för att de ska finna motivation och drivet att vilja utvecklas och komma framåt. Vi finns för att bidra med vår kunskap så att andra kan göra en personlig utveckling och stärka sig själva som individer.

Efter flera års erfarenhet, både inom coachning och det tidigare initiativet STOM (som sedan ersattes med Rusta och matcha) är vi trygga med att stötta kandidater med individanpassat hjälp för att komma in i arbete eller relevanta studier så snabbt som möjligt.

Därför ska du välja oss som din Rusta och matcha-leverantör

Att söka jobb är ett jobb i sig själv. Alla jobb är viktiga på sitt sätt och har ett syfte, alla är en viktig kugge på hjulet och måste finnas för att hjulet ska snurra bra. Det handlar om att prestera och göra avtryck på potentiella arbetsgivare. Med vår långa erfarenhet inom att coacha arbetssökande har vi tagit fram ett eget material. VÄGEN FRAM är en handbok för arbetssökande och de som vill vidare i sin karriär, få de verktyg som behövs för att få fart på sin yrkeskarriär. Det är ett individuellt anpassat koncept så att du i ditt eget tempo lär dig och får den kunskap du behöver samt stödet från din coach för att nå dit du vill. Vi hjälper dig med att skapa ett gångbart CV och du får ta del av vårt stora nätverk som täcker över de flesta branscherna.

Efter många års samarbete med Arbetsförmedlingen har vi lång erfarenhet att coacha arbetssökande med lyckats resultat ut i jobb och studier.

Metodik

Vi går inte framför och visar vägen, vi går inte bakom och puttar på, utan vi går bredvid och ser till att du håller din kurs på vägen fram. Vi matchar dig för arbetsmarknaden genom att erbjuda: personlighetstest, kartläggning och uppföljning av dina kompetenser, hjälpa till att hitta de dolda jobben, samarbete/nätverk med potentiella arbetsgivare och praktikplatser. Ett av våra verktyg är boken VÄGEN FRAM där fokus är att stärka och utveckla dig.

Utöver det anpassar vi efter dina behov med:

Kompetens

Vi på VitaVis vet vad som behövs för att stötta just dig och hjälpa dig finna just din väg ut i arbetslivet. Vår styrka är våra erfarna handledare och processledare, vi ser varje person för att kunna vägleda denna vidare. Flertalet av våra handledare och processledare på VitaVis har en djupgående coachutbildning från välrenommerade ICF för att säkerställa kompetensen som krävs för att få ut dig i arbetslivet. VitaVis finns på många ställen i Sverige, vilket gör att vårt nätverk är unikt och möjliggör mer personlig utveckling. 

Att hitta din väg är vårt mål.

Fördjupande kunskaper

Vi kan erbjuda vårt nätverk av externa coacher. Dessa har sin huvudsakliga syssla ute på olika företag. Vilket gör att vi kan erbjuda dig en direktkontakt med företagsvärlden.

Vi finns på orterna;

 VÄXJÖ KA-nummer; 10072396

 ÄLMHULT KA-nummer; 10072393

 LUND KA-nummer; 10072392

 MALMÖ KA-nummer; 10073211

Kontakta oss

Har du frågor om Rusta och matcha eller övriga funderingar? Tveka inte på att höra av dig.