Coachutbildning

jonas-jacobsson-0FRJ2SCuY4k-unsplash

Ackrediterad coachutbildning i enlighet med ICF

En coachutbildning passar dig som vill arbeta som professionell coach och dig som vill utveckla det coachande förhållningssättet inom det yrke du har – kanske som en del av ditt ledarskap eller för dig där samtalet är en stor del av din yrkesvardag. Som ledare bör du behärska olika tekniker för olika situationer, en framgångsrik ledare har coaching som en naturlig del av sitt ledarskap. Ledare kan du vara på olika sätt, coaching är ett verktyg som hjälper dig att nå just dina mål. Läs mer om våra utbildningar här.

Utbildningsinnehåll

Vår diplomeringsutbildning ger dig en grundlig genomgång och träning i International Coaching Federation (ICF) och dess kärnkompetenser sammanflätade med spetskompetenserna såsom Coachande handledning. Även modeller och verktyg som hjälper dig att bli en framgångsrik coach. Kursen introducerade dig till utökande användningsområden så som gruppcoaching och telefoncoaching.

Kursens längd

Kursens upplägg är 2 dagar i månaden under 5 månaders tid. Mellan kurstillfällerna ingår praktisk färdighetsträning med kurskamrater i triadsamtal med feedback och observation. Detta motsvarar cirka 4 timmar i veckan i självstudier. Du kommer även att coacha övningsklientersom du finner i ditt eget nätverk eller i kurskamraternas. Kursen hålls på svenska. Kursen hålls av den välrenommerade coachen Sara Odén. Vi har även oberoende kvalitetssäkring på innehåll och utvärdering.

Metodik

Undervisningen baseras på aktionsinlärning. Vi lägger största fokus på praktiska tillämpningar i undervisningen och övningarna är många och varierande, eftersom vi anser att coaching inte kan läras in enbart genom teori. Men utgångspunkt från deltagarnas egna erfarenheter och kompetens varvas teori och praktik i de olika momenten.

Förkunskaper

Inga formella förkunskaper krävs. Däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet av kommunikation, samtal och personlig utveckling. Man kan efter utbildningen gå vidare och bli internationellt certifierad av ICF. Utbildningen du får som motsvarar kravet för internationell certifiering på ACC-nivå (enligt ICF, International Coaching Federation). Allt du behöver efter kursen är egna praktiktimmar och mentortimmar.

Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar, vi svarar inom kort

Skicka ett meddelande via formuläret här intill alternativt kontakta oss direkt via mail eller kontakta någon av våra medarbetare direkt via telefon.

Vart vi erbjuder coachutbildningar

ÄLMHULT

Besöksadress:
Torngatan 4 B,
343 31 Älmhult

LUND

Besöksadress:
Östra Mårtensgatan 19,
223 61 Lund

Distanskurs

Vi erbjuder även coachutbildningar på distans.